11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Тече усилена подготовка за празника на Бургас

Рибарска къщичка и изложба на котви ще очакват бургазлии и гости на града при Часновника за празника на Бургас – Никулден. Ще бъде изработен и своеобразен далян. Там ще бъде и един от няколкото пункта за раздаване на традиционната никулденска рибена чорба. Подобна организация ще има и в комплекс „Меден рудник“. 

Рибена чорба, спортни мероприятия и други инициативи ще има и до Морска гара. Очаква се точно за празника на града, пространството да стане достъпно за обществеността. Подходите и порталът вече са изградени. Местната администрация ще похарчи над 40 000 лева за празника. Голям концерт ще има в нощта на Никулден на пл. „Трийката“ и в к-с „Меден рудник“ до храм „Св. Николай Чудотворец“. 

Край обновения бургаски площад и тази година ще има традиционните къщички, като тази година ще бъдат изцяло общински. В тях ще се предлага както храна, така и сувенири. Там ще се разположи и кухнята от ресторанта на о. „Св. Анастасия“. Къщичките ще бъдат идентични.

Наред с подготовката за празника, Бургас се подготвя и за Коледните и Новогодишни празници. Украсяват се главните улици и булеварди. Основният акцент в украсата тази година ще бъде на пл. „Тройката“. Там ще има нова Коледна елха с височина почти 20 метра. И тази година бургазлии ще се радват на трона на Дядо Коледа, шейната и верните му елени. 

 

 

 

 

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук