16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Тимът на СФК „Свети Никола” предизвика фурор

За пореден път футболистите на СФК „Свети Никола” демонстрираха своята невероятна класа. На националния шампионат по футзал на МВР, провел се преди дни в Пловдив, бургазлии изиграха тежки мачове, но в крайна сметка успяха да се окичат с бронзовите медали.

Жребият постави бургаския тим в една група с ГДБОП и ГДКП-главна дирекция Борба с организираната престъпност и главна дирекция криминална полиция. „Свети Никола” успя да се наложи и над двата съперника съответно с 1:0 и 3:0 и така си осигури място на четвърт финала. Там, отборът воден от Павлин Ковачев срещна отборът на ОДМВР Кърджали. След като изоставаха с 0:2 бургазлии успяха да стегнат редиците и да изравнят резултата, докарвайки нещата до дузпи. При тяхното изпълнение от „Свети Никола” се оказаха по съобразителни и грабнаха победата. На полуфиналът, обаче  отборът на Пловдивската пожарна успя да спре устрема на бургаския тим, след като го излъга с 1:0. Така за „Свети Никола” остана възможността за бронзовото отличие от малкия финал. Там ги очакваше солидния национален отбор на България на МВР-СДВР. Играчите на бургаския тим показаха вдъхновена игра и сломиха съперника с 3:1, извоювайки бронзовите отличия. В последствие се оказа, че срещата за третото място бе много по-вълнуваща и имаше повече футбол отколкото скучния финал между ПБЗН-пловдив и ОДМВР Варна, завършил 0-0 за Пловдив.

„Нелепа контузия на дуспите ни лиши на полуфинала от капитана ни Димитър Вълков и може би това бе проблема на полуфинала, но това не е оправдание, а стимул за бъдещи битки”, сподели след турнира наставника на СФК „Свети Никола” Павлин Ковачев.  Той допълни още, че отборите от финала на Пожарната и ОДМВР Варна са се подготвяли професионално с чуждестранни треньори и специален режим, за разлика от неговите играчи, които редовно дават дежурства.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук