13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Тоалетна за инвалиди на плажа в Слънчев бряг

Нова модерна тоалетна достъпна за инвалиди е изградена на Южния плаж в Слънчев бряг. Съоръжението отговаря на най-високите критерии за хигиена, ползва се безплатно и е на разположение през целия ден. Санитарния възел предоставя удобства на хората с физически увреждания, а фирмата-концесионер на плажа осигурява почистване и поддръжка на помещението. Тоалетната е изградена на нивото на земята и не се налага преодоляването на праг, което да затруднява хората с физически увреждания. Придвижването на трудноподвижните туристи до тоалетната се извършва по специално изградени дървени алеи. Тоалетната е изградена със средства на концесионера.

Тоалетната не е химическа, а нормален санитарен възел, в който има течаща вода и е свързаната към градската канализация. Тоалетната е направена така, че хората с ограничени физически възможности да я ползват без никакви затруднения. Монтиран е и специален държач, който подпомага движението и осигурява безопасност при ползването й. Тоалетната чиния е по-висока от нормалната, което улеснява прехвърлянето от седалката на инвалидната количка”, обясни управителят на плажа Кирил Спасов. За да бъде опазена нощно време тоалетната ще бъде заключвана. На пясъчната ивица има обособена зона за инвалиди.

 Специално за тях са предосдтавени безплатни чадъри и шезлонги. На южния плаж е на разположение също и единствената в България плаваща количка, с която хората със затруднения в придвижването могат да влизат в морето. Услугата се предлага от няколко дни и е безплатна. Плаващата количка за хора с увреждания се намира на плаж „Какао бийч“ и ще е на разположение до 30 септември.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук