24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Товарен влак дерайлира край Дупница (СНИМКИ+ВИДЕО)

Осем вагона от товарна композиция дерайлираха тази нощ на влизане в гара Дупница. При инцидента няма пострадали, но са нанесени значителни щети на инфраструктурата – релсов път, контактна мрежа и вагони. Инцидентът станал към полунощ при навлизане на товарната композиция, превозваща цимент във вагони и цистерни, от основния в четвърти коловоз на гара Дупница. Там има плавен ляв завой.

4613807

Дерайлирали са вагоните след локомотива, първите 4 от тях са цистерни, които са се преобърнали. Едната от тях е с колелата нагоре. Останалите четири вагона се блъскат в дерайлиралите цистерни. Един от тях е извън релсите, останалите са наклонени, разпилян е и товарът от торби цимент.

Разкъсани са траверсите и релсите на коловоза, има откъснати междуосия на вагоните, съборен е и стълб на контактната мрежа. Първата цистерна се е опряла върху друг влак, намиращ се на 5-ти коловоз. Локомотивът на товарната композиция не е дерайлирал.

На място има струпана техника на възстановителна секция на Националната компания „Железопътна инфраструктура“. Според служителите на компанията движението на влаковете не е спирано, тъй като основните коловози – от първи до трети не са засегнати. Предстои работа по отстраняването на катастрофиралите вагони и възстановяването на релсовия път.

Причината за катастрофата ще установяват компетентните органи. Първоначалните предположения, довели до тежкия инцидент, са или поради навлизане с висока скорост в гарата, или дефект на релсовия път.

Източник: БГНЕС

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук