11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Тодор си отива вкъщи

Окръжните магистрати в Бургас отмениха, наложената от съда в Несебър парична гаранция от 3 000 лева и пуснаха Маринов под домашен арест

Бях провокиран. Знам, че в Стария град на Несебър трябва да се шофира бавно, каза 21-годишния Тодор пред съда. Той обясни, че подал три звукови сигнала на групата слепи туристи и водача им, който нападна. Реакция обаче нямало, затова и несебърлията опитал да премине бавно край тях. Съвсем случайно блъснал жена от групата, стана ясно от разказа му в съдебната зала.

„Не исках да стане така. Когато случайно бутнаха едната жена с колата, водачът им дойде и удари по стъклото на автомобила ми. Аз съм спокоен човек, но в този момент се стреснах. Може би това е причината да реагирам така, не знам“, каза Маринов.

„И десет пъти да им свириш – това са слепи хора. Ами ако бяха глухи!?“, попита съдия Даниел Марков. Според прокуратурата, младият мъж може да остане в ареста до началото на съдебното следствие, въпреки заболяванията, посочени в направената му медицинска експертиза.

„Няма как с тези заболявания да бъде в ареста, госпожо прокурор“, каза той по повод искането на прокуратурата за задържането на Маринов. Припомняме, че според съдебен лекар от Сливен, той има сериозни проблеми с кръвното, лабилен е, страда и от глаукома.

Според защитата на Маринов, няма основание за налагане на по-тежка мярка за неотклонение. Обвиненията в хулиганство мъж не е осъждан, има и постоянен адрес в Несебър.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук