16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Тодор Славков пострада при тежка катастрофа между три коли

Тодор Славков, възрастна жена и 9-годишната ѝ внучка пострадаха при тежка катастрофа между три коли в София на бул. “Симеоновско шосе” срещу посолството на Алжир. Те са без опасност за живота, но са настанени в болница за изследвания и лечение, пише 24 часа.

Сигналът за инцидента между форд, ауди и тойота бил подаден в 13, 50 ч на тел. 112, съобщиха от МВР. Три пожарни, линейки и полицейски коли пристигнали веднага на мястото.

Славков няма вина за катастрофата, казаха от полицията.

Според първоначалния оглед и свидетелите отговорността за инцидента била на шофьора на аудито, който излязъл от странична уличка точно срещу посолството, вероятно без да види идващите откъм центъра коли.

В този момент Славков, който бил зад волана на тойотата, карал по булеварда в посока от центъра към околовръстното шосе. Реално той нямал време да реагира на изпречилото му се ауди и при опит да избегне сблъсъка с него ударил форда. Двете коли се забили в тротоара до посолството. Във форда пътували детето с баба си, а колата шофирал бащата на момиченцето, който бил гвардеец в Министерството на отбраната.

Детето седяло на задната дясна седалка точно зад баба си. За да бъде извадено момиченцето, се наложило огнеборци да разрежат вратата на колата.

“Не видях точно как е станала катастрофата, но видях само, че първо извадиха детето, а след него и възрастен човек”, разказа Костадин Костадинов, който в този момент минавал по тротоара.

Нито един от водачите не е употребил алкохол, уточниха от полицията.

Славков бил откаран за преглед във ВМА.

“Докараният от катастрофата пациент е с разкъсна рана на главата, която е обработена. Има и болки в дясната ключица. Той е адекватен, в съзнание, без пряка опасност за живота”, казаха от болницата. Назначени са му образни изследвания”, допълниха оттам.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук