13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Тома Биков обиден- областният лидер на ДБГ е хвърлил оставка без да му се обади лично

Пламен Янев не ме уведоми лично за решението си да се оттегли от лидерското място на областния координатор на „Движение България на гражданите” в Бургас. „ Мисля, че беше редно да го направи лично след като преди една година го назначих на поста областен координатор и му дадох необходимия кредит на доверие, за да покаже политическия си потенциал. Лично аз не бих си  позволил да употребявам обидни квалификации по отношение на хора, с които съм работил и благодарение на които съм имал възможност да се  изявя в публичното пространство.”

снимка: водачът на листата на ДБГ за Бургас Тома Биков и Пламен Янев рамо до рамо на пресконференция за парламентарните избори

Това коментира Тома Биков, член на  Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“ в изпратена до медиите лична позиция. Биков пожелава успех на Янев и заявява, че ще следи  с интерес политическото му развитие. До избирането на нов областен координатор, който според промените в Устава на партията ще бъде избран от Областно събрание, длъжността ще се изпълнява временно от назначен от Изпълнителния съвет. „Държа да подчертая, че структурите на „Движение България на гражданите“ в Бургас и областта ще продължат да работят съобразно принципите, заради които се събрахме при учредяването. Нашите усилия в момента са насочени към изграждането и утвърждаването на Реформаторския блок като незаобиколим фактор в  политиката и съставянето на Гражданския съвет към него в областта”, пише още в позицията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук