10.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Тома Биков: Ще възстановим работата на кръвната банка в Бургас

Движение „България на гражданите”  ще работи в  5 приоритетни области за развитието на Бургаски регион, съобщи Тома Биков- водач на листата на политическата партия.  От партията на Кунева се ангажират да създадат условия за осигуряването на 10 000 работни места, основно в селското стопанство, туризма, транспорта и леката промишленост. Според Тома Биков  в Бургаски регион не трябва да се разчита само на туризма, а да се възстановят  ликвидираните предприятия от леката промишленост, да се развият транспортните дейности, свързани с летището и пристанището.  

Втората мярка е тясно свързана с националната политика на Движение „България на гражданите”. Тя е осигуряване на 100% безплатни лекарства на всички деца до 7 годишна възраст. Това може да се случи след като бъде въведена електронната здравна карта. По този начин ще спре да се източва и Здравната каса и ще бъдат спестени 300 млн.лв.

По третата мярка се предвижда,  в рамките на 4 години, във  всяко училище да има физкултурен салон или спортна зала . От Движение”България на гражданите „  считат, че няма нужда от мегаломански  проекти и огромни зали като Арена Армеец, а тези парите  да се дават за построяването на спортни площадки.  Над 500 български училища в момента нямат спортен салон.

Четвъртата мярка е осигуряването на равен старт за бургаските фирми при участие в обществени  поръчки. През последните 4 години в  Бургас се строи много, но участието на местни фирми е почти нулево, посочи Тома Биков.

Петата мярка е свързана с  възстановяване на работата на кръвната банка в Бургас., Преди  10 годни беше затворен Кръвния център в града, а в страната останаха три такива, според изискванията а ЕС.  Той може да бъде възстановен в рамките на една година.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук