9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Томислав Дончев: Европа има смисъл, ако бъде обяснена и в най-малкото населено място

Европа не би имала смисъл, ако тя не може да бъде обяснена дори в най-малкото населено място. Има райони в България, които само на карта са в Европа, а не наистина. България има нужда от качествен дебат, защото политическия избор се прави не на база кой по-силно крещи, а на това кой какви аргументи има. Това заяви водачът на листата за Европейски парламент на ГЕРБ Томислав Дончев в сунгурларското село Грозден, където беше открит ремонтиран войнишки паметник. 2014-05-18 11.30.30По думите на Дончев през последните 20 дни кандидатите за евродепутати на ГЕРБ са били в над 100 населени места, където са се срещнали и разговаряли с хората . ” Има места в България, където ако не мислиш правилно не можеш да говориш трябва да шушнеш. Има места в България, където ако мислиш различно от кмета, не можеш да си изведеш кравите на паша , не ти изкупуват млякото, не ти изкупуват тютюна… И това е България през 21 век, държава членка на ЕС. Казвам го защото за това нещо се знае малко , а това е огромно безобразие. Не може български гражданин, европеец да се налага да шушне какво мисли, да не смее да го каже, не може в България да има страх. Това е най- възмутителното и тревожното което научих. Всъщност това значи една нова цел- Европа да стигне във всяко кътче на България .”, заяви Дончев

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов допълни, че най-важното е да се преодолее купеният вот и контролирания вот. По думите има много тревожни сигнали за общините Бобове дол и Козлудуй. „ В предприятията на един виден бизнесмен, който контролирано иска да прелее гласовете си към БСП, принуждавайки служителите си да дадат списъци с трима членове от техните семейства, за да могат контролирано да осъществят вота. Много е тревожно и това, което се готви във Врачанско, от криминалния контингент на една или друга политическа сила. Позаинтересувайте се кой е координатор на ДПС в Роман и Мездра, мисля че ще си дадете отговора какво ни очаква , ако няма висока избирателна активност . И затова нашият призив е да се гласува. Най-лошото което в момента се очертава е, че вече сме достигнали нивото, където вече може да си купи демокрация с контролиран вот и с купен вот”, допълни Цветанов.По думите му купеният и контролираният вот може да се преодолее само с висока избирателна активност и затова днешното мнозинство в парламента не е поискало да има , заедно с евроизборите, паралелно провеждане на референдум за задължително гласуване. Според Цветанов това е една от темите, които вълнува българското общество и хората, желаят това да бъде въведено , за да можем да се преодолее този дефицит на нормалното демократично общество.

„Платената демокрация е като бързия кредит- после се налага да върнеш всичко двойно и тройно”, допълни Томислав Дончев..

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук