12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Томислав Дончев награди участниците в конкурс за есе на Гражданско сдружение ГЕРБ

21-годишната бургазлийка Силвия Дончева спечели конкурса за есе „До Брюксел и назад”, който се организира по идея на Клуб „България за младите” към Гражданско сдружение ГЕРБ. Наградата й бе връчена лично от народният представител и водач на листата на ГЕРБ за евроизборите, Томислав Дончев 

Силвия е студентка в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Освен грамота, тя спечели и пътуване до Брюксел, където ще има възможност да се запознае с работата на европейския парламент отблизо.

От сдружение ГЕРБ се надяват, конкурсът да стане ежегоден. Основната им цел е да провокират желание за по-активна обществена ангажираност. След първото му издание бяха отличени още двама участници, които си поделиха второто място – Диляна Тодорова и Методи Митев. Грамоти за участие в конкурса получиха: Иванка Драгиева и Анелия Байгънова.

“Приветствам тази добра инициатива, надявам се, конкурсът да се превърне в традиция. В една истински честна надпревара няма загубили, а само победители. Есето, което спечели първо място, е истинско и човешко. В духа на обявената тема на конкурса „До Брюксел и назад” – не е важно къде отиваме, а къде се връщаме. Вярвам в твърдението, че „Европа е мисъл, която трябва да превърнем в чувство”. Пътят до Брюксел е важен, но пътят оттам дотук също. Защото Европа не е Брюксел, тя не е империя, Европа е навсякъде. Съвсем скоро Бургас ще бъде по-хубав град от Брюксел, убеден съм в това”, сподели Томислав Дончев по време на награждаването в Бургас.

На специалната церемония в залата на партията в Бургас присъстваха народните представители от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Иван Вълков, Снежина Маджарова, общинският съветник Жечо Станков и членове на клуб „България за младите”.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук