14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Топлото идва утре в полунощ! Училищата – с намалени часове /ВИДЕО/

Хиляди абонати на „Топлофикация” в Бургас остават на студено за два дни. Причината – сериозна авария, довела до изтичането на голямо количество вода, обясниха от дружеството. Екипите отстраняват една и съща авария за втори път от началото на година – изгнила компенсираща тръба, на същото място в парка на „Славейков“, което беше разкопано и през януари. Индикации за проблеми преди зимата не е имало, обясни директорът на „Топлофикация”, Христин Илиев.

„Това са стари компенсатори – на много години. Няма как да се предвиди, кога ще излязат от строя, ако не се сменят. Тази зима беше много студена, работихме на по-високи температури, предполагаме че това е провокирало тези аварии.“

Парното трябва да бъде пуснато до полунощ в събота. Възможни са обаче смущения и в неделя. От „Топлофикация” – Бургас обясниха, че все още не са изчислили загубите, които ще търпи дружеството. Днес в детските градини, които са на парно, бяха осигурени допълнителни уреди за отопление от общината. Част от училищата намалиха учебните часове. В СОУ „Димчо Дебелянов” взели мерки още вчера, каза директорът Пейко Стоев:

„Снощи повишихме максимално температурата, за да отоплим стаите. С началото на учебния ден, температурите в класните стаи бяха в норма. Въпреки това намалихме часовете. 

„В класните стаи е много топло, приятно е. Прозорецът е отворен – 20 градуса е. Работи се спокойно и приятно“, каза един от учителите в школото – Мария Костадинова. 

Директорът на училището, е категоричен, че сградата е останала топла благодарение на извършеното саниране. За по-топлите стаи помогнали и високите температури в Бургас, които днес достигнаха 12 градуса.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук