10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

„Топлофикация“ – София изпуснала шанс за подготовка на космонавти

Юрисконсултските възнаграждения по делата, заведени от „Топлофикация – София“ само през 2015 годиина са за около 15 млн. Лева. Дружеството е можело да подготви екип от космонавти. Това заяви омбудсманът Мая Манолова при разглеждането на делото, която тя води срещу „Топлофикация“ в Административния съд. 

Манолова обжалва отказ на изпълнителния директор на дружеството по закона за достъп до обществена информация за какво и как са похарчени парите за юрисконсулските възнаграждения, които длъжници на дружеството плащат.

“Топлофикация“ не е задължена да отговаря по Закона за достъп до обществена информация, тя е общинско дружество, смятат представителите на дружеството.

Манолова е отправила десет въпроса към ръководството на дружеството именно за това колко и какви суми е събрало дружеството под формата на юрисконсултски възнаграждения през 2015 година. 21 766 дела е завело дружеството в СРС през 2015 година срещу длъжници. По всяко от тях са начислени юрисконсултски възнаграждения. Така са събрани общо около 10-15 млн лева, каза Манолова. Около 3 млн. лева дружеството е дало на адвокатски кантори, посочи омбудсманът пред съда.

Хората искат да знаят за какво се харчат парите им, обоснова се Мая Манолова. И обясни, че иска да знае колко са юрисконсултите на дружеството, какви пари са получили. Юристите на дружеството заявиха пред съда, че жалбата на Манолова срещу отказа е неоснователна.

Възнагражденията за юрисконсулти се присъждат срещу длъжници от съда. Те не се начисляват от дружеството, смятат представителите на „Топлофикация“./ dnes.bg

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук