12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Тошко Иванов: Целогодишен туризъм звучи добре, но целогодишен бизнес е по-добре

Целта на Реформаторския блок е да създадем подходяща среда за бизнеса, която да осигури целогодишна заетост. Туризмът се е превърнал в запазена марка на града ни, но за съжаление активният сезон по морето продължава едва няколко месеца, а летовниците са концентирани предимно в дестинации, които са на север и на юг от Бургас. Това каза Тошко Иванов, който е втори  в листата с кандидати за общински съветници  на  Реформаторски блок – Бургас.

„Първата стъпка, за да привлечем инвеститори в Бургас, е по-бързото завършване на Южния обход и по-точно на улица  „Крайезерна“.  Тогава развитието на Индустриалната зона ще се ускори, защото по-добрата инфраструктура ще е стимул за  фирмите да изнесат производствата си в Бургас. А така ще бъдат отворени и работни места”, заяви Тошко Иванов.

Според него  и колегите му от Реформаторския блок инвеститори могат да бъдат привлечени и, ако бившата авиобаза в Равнец бъде превърната  в действащо карго летище с индустриална зона.  Идеята е повече от добра, защото там вече има изградената  инфраструктура – пътища, ж.п. линии и ВиК.

„Проектът може да бъде реализиран чрез придобиване на имота от общината и публично- частно партньорство”, каза Иванов.

Информационните технологии и фирмите за аутсорсинг са другите сектори, които реално могат и вече създават целогодишна заетост. Именно поради това  те трябва да бъдат насърчени да идват в Бургас.  Вече повече от година свой офис в морския град има една от големите фирми за аутсорсинг услуги.

„Водещо в този сектор са кадрите, които владеят по няколко езика. Това е и причината  образованието да е сред другите акценти, на които държим в нашата програма”, добави вторият в листата Тошко Иванов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук