14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Трагедия в Слънчев бряг! Осем коня изгоряха в конната база в курорта

Пожарът, който  следобед избухна в горичката до Ханска шатра над Слънчев бряг, изпепели конюшня с  8 коня в нея.  Заради силният вятър огънят е прехвърлил пътя и за секунди е унищожил  конната база в курорта. Пазачът точно в този момент отишъл до магазина и не е успял да отвърже конете. По думите на собственика на конюшнята изгорелите животни  са били хубави, расови коне.

Станимир Стоянов –собственик на конюшня : „Имаше спортни коне, една арабска кобила , източно българска имаше, конете са от 3 000 лв. нагоре.”

Желязко Кръстев- кочияш : „  Това не е наша грешка тука, това е грешка някъде отгоре, откъдето  е запалено. Не е овладян пожарът пък конете си бяха хубави, расови коне. Не са някакви по 500 лв. коне.”

Файтонджиите днес тъжно оглеждаха останките, а тези от тях, които в момента на пожара са били на работа, казват че са извадили късмет и те и конете им.

Огънят  изпепели още  150 декара сухи храсти и треви. За щастие не са засегнати сградите на съседния ваканционен комплекс,  разположен в близост до пожара.

Кметът на Несебър Николай Димитров, който е бил на място, каза че се е наложило поради задимяване за кратко да бъде затворен пътят Бургас-Варна. В потушаването на огнената стихия са се включили и водоноски от БКС –Несебър. Огънят е локализиран от общо 6 противопожарни екипи от Несебър, Бургас и Поморие, служители от Държавно горско стопанство – Несебър и доброволчески отряди.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук