16 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Традиционният плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста ще се проведе тази неделя

Традиционният плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста безспорно ще бъде атракцията на неделния ден за бургазлии и гостите на града. Това съобщиха от Община Бургас.

©Снимка: zonaburgas.bg
©Снимка: zonaburgas.bg

В състезанието, което е част от програмата за отбелязване на „Бургас – Европейски град на спорта 2015“, могат да участват всички желаещи навършили 14-години, като възрастовата граница е ограничена до 60 години. За тези, които са под 18-годишна възраст, е необходимо съгласието и подпис на единия от родителите. Всички записали се трябва да преминат задължителен медицински преглед, който ще се извърши в деня на провеждането от 7:00 часа на Морска гара. Там ще се извърши инструктаж от организаторите. Регистрацията ще приключи в 8:30 часа. След това участниците ще бъдат транспортирани с корабче до остров Света Анастасия.

Стартът ще бъде даден в 10:05 часа от управителя на туристически комплекс „Остров Света Анастасия“ Павлин Димитров. Разстоянието, което ще преплуват състезателите, е 6 400 метра. Всеки може да използва свободно избран стил за плуване. Помощни средства като плавници, дъски и други не са позволени.
Времето за плуване е фиксирано и е 1 час и 30 минути след финиширането на първенеца. Финалът на маратона ще бъде на плочата на Моста.

Организаторите предупреждават, че с оглед сигурността на участниците, при нарушаване на Наредбата за водно-спасителната дейност ще бъдат налагани глоби в размер от 200 до 1000 лева.
Първите 8 в крайното класиране при мъжете и жените ще получат парични награди както следва:
1 място – 1000 лева, 2 място – 600 лева, 3 място – 400 лева, 4 място – 300 лева, 5 място- 250 лева, 6 място- 200 лева, 7 място- 150 лева, 8 място- 100 лева.

Всеки участник, преплувал разстоянието в отвореното време, ще получи грамота.  При лоши атмосферни условия Община Бургас си запазва правото да отмени старта на маратона с оглед безопасността на състезателите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук