18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Трамвай и автобус се сблъскаха в София, има пострадали

Тежка катастрофа между трамвай и автобус блокира движението на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Граф Игнатиев“ в столицата. 4-5 линейки закараха ранените в „Пирогов“ и ВМА – между петима и седем души са пострадали, но са контактни. Около 10.50 ч. автобус по линия 72 удари трамвай, движещ се по линия 10. Маршрутът на двете превозни средства се пресича на кръстовището. 

Снимка: Пиер Петров

От удара трамваят се е заклещил в задната врата на автобуса, който почти го е преобърнал. Трамваят е излязъл от релсите и е полуобърнат, около 11.40 ч. работници започнаха да го изправят с кран. По думите на шофьора на автобуса, представил се като Станимир, той ударил спирачка на червен светофар, но автобусът не успял да спре и се забил в преминаващия по релсите трамвай. Шофьорът с 3 месеца стаж смята, че спирачките на превозното средство са отказали.

Алкохолната проба с дрегер на шофьора на автобуса е нулева. Трамвая е карала жена, която пищяла, докато я извадят през счупеното стъкло, разказаха очевидци. Към 12.30 ч. кръстовището беше освободено за движение./ standartnews

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук