19.9 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Трафикант на оръжие: Ако ме оставите в ареста ще се самоубия!

Бургаският окръжен съд остави в ареста турския гражданин Мустафа Йоксузоглу. Той е задържан на 5 февруари вечерта на Гранично пропускателния пункт в Малко Търново, след като под седалката на автомобила му са открити два пистолета. И двете оръжия са марка „Берета“, като единият е без обозначен сериен номер. Веднага след задържането му е започнало разследване, което според отлично осведомени източници се извършва под контрола на ДАНС. Работи се по версията, че оръжието е трябвало да се използва за мокра поръчка.

В съдебната зала Мустафа заяви, че не е извършил престъпление и ако то му бъде приписано, ще се самоубие. По думите му оръжието е било подхвърлено от пътник, който качил на стоп и който слязъл малко преди границата с България. Мустафа поиска също да се изземат камерите от граничния пункт, за да се види дали пистолетите не са поставени под седалката от български митничари, докато се извършвала проверка на автомобила.

Турчинът заяви, че е възмутен и от отношението на българската полицията към него, като до този момент той не бил видял нищо човешко в поведението им.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук