11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Трафопост се взриви в центъра на Бургас, има ранени

Трафопост се взриви в центъра на Бургас на ул. „Хан Крум” 11 зад Старата поща. Няма жертви, един от живеещите в кооперацията е само леко ранен. Още в  12 часа снощи авариен екип на електроразпределителното дружество ЕВН е получил сигнал за повреда на трафопоста и повредата е отстранена от дошъл на място авариен екип. Малко по- късно обаче Пламен Димитров вижда, че от трафопоста излиза дим. Мъжът успял да изведе двете си дъщери и да предупреди съседите си.

 Малко след като семействата напуснали сградата трафопостът се взривил. Избита е плочата на приземния етаж и са унищожени  два апартамента на първия етаж. Обърнат е един микробус и са натрошени стъкла на леки коли в близост до взрива.

 От ЕВН обясниха, че все още не знаят каква точна е причината за взрива, тъй като трафопостът е бил подменян скоро и не е стар. От дружеството отрекоха техните служители, които са били изпратени снощи да отстранят повредата са били пияни.

 От Община Бургас заявиха, че след като бъде извършен оглед на сградата, ако се установи, че тя е опасна за живеене хората ще бъдат настанени в общински жилища.

 От ЕВН казаха още, че започват оглед на всички трафопостове и ще се търси възможност съоръженията да бъдат изнесени извън жилищните сгради.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук