12.6 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Тренировки по ветроходство за бургаските деца

Яхтклуб „Черноморе  Бургас” организира тренировки по ветроходство за бургаските деца през ваканциите. Тренировъчният сезон ще бъде открит на 29 март тази година от 10.00 часа. Малчуганите трябва да са с удобни дрехи  – анцуг, маратонки, шапка и плътна  горна дреха. 

Инициативата е по проект, изпълняван от клуба „Спортен дух. Бургаски вятър. Море от емоции”, който се финансира от Министерството на младежта и спорта.

Целта е  да се създадат условия и възможности за пълноценно използване на свободното време на деца през ваканциите и създаване на мотивация за участие в спортни занимания с ветроходство с целпревенция  на детските негативни прояви чрез спорт и развитие на социални умения у децата.

Тренировки по ветроходство ще има и през лятото  като първата е насрочена за 3 юни. Ще бъде използвана базата в Пристанище Бургас. С децата ще работят треньорите Огнян Илиев и Георги Иванов.

Яхтклуб „Черноморец  Бургас” със спечелените медали и републикански титли през 2012 и 2013 г. е сред първите 3 най- добри клуба по ветроходство в България. През изминалата 2013 г. детският отбор има завоювани 41 златни медала, 63 сребърни и 40 бронзови медала.

 

Повече информация можете да откриете на chernomorets-bs.org

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук