13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Трети ден продължава делото за катастрофата на АМ „Тракия“, прокуратурата поддържа обвинението

Вече трети ден продължава делото за катастрофата на АМ  „Тракия”, при която загинаха 9 души след инцидент с автобус на бургаската фирма „Ентуртранс ”. Прокуратурата запази обвиненията срещу собственика на фалиралия вече превозвач – Ениз  Ченгел,  началникът на транспортния отдел по време на инцидента – Николай Точев и шофьора на злополучния автобус – Светослав Димитров. 

В началото на днешното заседание, съдът отхвърли искането на защитата за очна ставка между Точев и двама от бившите шофьори. Последва второ за повторен прочит на показания, което също не бе удовлетворено. Пледоариите продължават.Те са на двамата прокурори Александър Янков и Росица Дапчева  и десет адвокати, представляващи страните по делото.

Припомняме, че според обвинителния акт Ченгел и Точев са причинили смъртта на девет лица по непредпазливост. Със същия акт те са обвинени в причиняване на средни телесни повреди на 11 души. Шофьорът Светослав Димитров е обвинен в нарушаване правилата за движение по пътищата, като с това е причинил по непредпазливост  смъртта на 9 души.

По 15 години затвор поиска по-рано държавното обвинение за Ениз Ченгел и Николай Точев. Прокуратурата поиска и десет години затвор за шофьора на автобуса. Делото продължава и към този момент. Решението на съда се очаква утре.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук