8.8 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Трети световен форум на неправителствените организации, партньори на ЮНЕСКО, в Созопол

Ролята на младежта за опазване на материалното и нематериалното културно наследство е темата на Третия световен форум на неправителствените организации – официални партньори на ЮНЕСКО, съобщават от община Созопол. Той ще се проведе от 28 до 30 септември в София и Созопол – вилно селище Дюни.

 

©Снимка: zonaburgas.bg
©Снимка: zonaburgas.bg

Събитието се провежда под патронажа на президента на Република България, Министерството на културата на РБ и кмета на община Созопол. Основен организатор и домакин от българска страна, избран от ЮНЕСКО, е Фондация „Созопол” – първата българска НПО с консултативен статут към ЮНЕСКО. 

Успоредно с работата в пленарни сесии и работни групи участниците ще имат възможност да се запознаят с част от материалното и нематериалното наследство на страната ни в Пловдив и Созопол, ще се насладят на изпълненията на Камерен ансамбъл „Йоан Кукузел Ангелогласния“, Бистришките баби, на нестинарски ритуал, на детската изложба „Символи на българската идентичност“, организирана от Сдружение „Духовно огледало“ и Фондация „Созопол”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук