17.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Трибуна се срути по време на мач във Франция, има ранени

Петима привърженици на „Лил“ са сериозно пострадали и приети в болница, след като снощи по време на мача срещу „Амиен“ от първенството на Франция се срути част от сектор. Общо 29 души бяха описани в протоколите на парамедиците като ранени, с различна степен на сериозност на травмите. Сред тях има и младежи между 14 и 17 години.

Префектът на департамента Сома – Филип де Местер заяви, че дори и на най-сериозно пострадалите зрители на мача животът е вън от опасност.

„Ние мислим в момента единствено за здравето и живота на нашите привърженици. „Лил“ е в правото си и ще направи пълно изискване на документите, гарантиращи сигурността на стадиона на „Амиен“. Футболният клуб се надява много сериозно да бъде открит човека, който отговаря стадионът да бъде в такова състояние по време на мач“, каза ядосаният изпълнителен директор на гостите Марк Ингла.

 

Фоде Бало-Туре откри резултата за гостите в 15-ата минута и отиде да се радва пред сектора с привържениците на „Лил“, когато се случи инцидента. Феновете тръгнаха напред към парапета на трибуната, но тази ѝ част не издържа на тежестта и се срути.

Президентът на „Амиен“ Бернар Жоани пък обвини феновете на „Лил“ в лошо поведение, както и в създаване на опасности. „Представете си 500 крайни ултраси, които не е ясно дали могат да бъдат контролирани, ако решат да тръгнат към терена“, заяви Жуани.

BTV

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук