13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Тридневно велошоу започва в петък във „Флората“

Бургас ще е домакин на атрактивно велоизложение, в което ще бъдат представени най-новите тенденции при производството на колела и аксесоари за този спорт. То ще се проведе от 19 до 21 май в Експоцентър „Флора“. Бургас е избран за домакин на проявата заради разгърнатата мрежа от велоалеи, която позволява на жителите на града да използват този екологичен и в същото време здравословен начин на придвижване.
Изложението се организира от списание b2b magazine и Община Бургас. В него ще се представят фирмите Макском,  Pulse, „Лидер 96“, „Велозона“, ELJOY, IsoStar и други.

Посетителите ще имат възможността първи да видят и изпробват най-новите модели велосипеди и аксесоари, произведени от български фирми. Любопитен факт е, че в страната ни годишно се произвежда близо 1 милион велосипеда и по този показател България се нарежда на четвърто място в Европа.
Забавната част от програмата на събитието започва в събота. Организаторите са предвидили интересни занимания за хора от всички възрасти.

И любители, и състезатели по колоездене ще могат да изпробват уменията си по алеите на Морската градина, управлявайки някои от най-новите модели велосипеди. Друга атракция в програмата е велошествието за деца. Малчуганите ще тръгнат от 5 различни точки на града и ще се съберат при Пантеона в Морската градина. Оттам в 11:00 часа те ще потеглят към „Флората“, придвижването по маршрута ще мине под надслов „Мама, татко и аз на велосипед“. В 11:30 започва официалното откриване на изложението.

Привържениците на велосипедния спорт ще се насладят и на други изненади. Те ще могат да опитат от продуктите на „Хляб и хлебни изделия“ и микс от безалкохолна бира на „Загорка“ с вкус на лимон и малина.
Програмата в събота ще завърши с масов велопоход под мотото „Да покараме заедно в Морската градина“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук