13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Трима загинаха при зверска катастрофа край Разград, двама били свещеници

Двама свещеници са сред загиналите при зверската катастрофата край Разград през изминалата нощ, която отне живота на трима души, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна. На този етап все още се идентифицират намерените останки на третия пътник и това е труден процес, тъй като колата се е запалила и телата вътре са много обгорени.

Тежкият инцидент е станал около 23:00 ч. снощи на околовръстния път на Разград. На километър след мотел „Пътна среща“ преди разклона за Кубрат автомобил „Форд Фокус“ излязъл от пътя и катастрофирал. От удара колата се разцепила и се запалила, предава „Дарик“.

В автомобила са открити човешки останки, чиято самоличност все още се установява в подробности. Около мястото на катастрофата са открити части от кръстове и църковна утвар, както и калимавка, каквито носят православните свещеници.

Автомобилът е собственост на 42-годишен свещеник от Басарбовския манастир. По данни на игумена на манастира той заедно с 35-годишен свещеник се връщали от погребение на свой колега в Поморие. Все още не е ясно кой е третият човек, пътувал с тях.

Продължават процесуално-следствените действия под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград за установяване на причините и самоличността на загиналите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук