16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Трима министри пристигнаха в Бургас. Ще участват в дискусия

Бургас е домакин на международна среща по повод Международния ден на Черно море. Форумът започва в 9.30 часа в Експо център „Флора”. В нея ще се включат представители на всички страни членки в Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване – България, Руската федерация, Турция, Грузия, Румъния и Украйна.

С международната конференция ще се отбележи 20-та годишнина от подписването на Стратегическия план за действие в територията. Представителите на шестте черноморски държави ще потвърдят ангажимента на правителствата си за съвместни действия при постигането на реални резултати по възстановяването и опазването на Черно море и ще обсъждят перспективите за обмен на информация и капацитет в подобряване състоянието на морската среда в дългосрочен аспект.

В конференцията ще участват представители на Черноморската комисия, ЕС, на Международната комисия за опазване на река Дунав, на българското правителство, на академичните среди, бизнеса и неправителствения сектор.

Трима министри пристигнаха в Бургас. В срещата ще се включат министърът на околната среда Ивелина Василева, министърът на транспортна Ивайло Московски и Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие.

В 11.00 ч. министър Ивайло Московски ще направи инспекция на проекта за вертикална планировка в Морска гара Бургас. По късно министър Московски ще разгледа двете изложби, подредени от „Пристанище Бургас“ ЕАД в залите на Морска гара. От 12.00 часа, министър Павлова ще присъства на откриването на обновения със средства от Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради блок № 7 в ж.к. „Изгрев“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук