20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Трима са задържани за организиране на канал за незаконна миграция

Съвместна операция е проведена днес на територията на София от служители на СДВР,  Дирекция „Миграция” – МВР и ДАНС. Задържани са трима души от алжирски, ирански и иракски произход. Действията са в изпълнение на мерките за разкриване и пресичане на дейности по незаконно въвеждане и прехвърляне на чужденци към и през територията на Република България.

SONY DSC
снимка: МВР

Арестите са извършени в продължение на специализираната операция на МВР и ДАНС срещу мрежа за незаконен трафик на хора, проведена на 20 май в столицата. Тримата задържани са пребивавали в страната, като са използвали за основание кандидатстване за бежански статут. Установено е, че те са организирали незаконно прехвърляне на имигранти от Афганистан, Пакистан и Близкия Изток към Западна Европа през териториите на Турция, България и Сърбия. Иракският гражданин използвал апартамент в ж.к. „Люлин” като „депо“ за временно настаняване на незаконно влезли в страната чужденци, преди тяхното прехвърляне.
С цел преустановяване на престъпната им дейност, със заповед на председателя на ДАНС, са наложени принудителни административни мерки – отнемане на правото на пребиваване в Република България, принудително отвеждане до границата, експулсиране и забрана за влизане в страната за срок от пет години. Мерките подлежат на незабавно изпълнение. Предстои установяване на останалите организатори и участници в мрежата.
Съвместните действия на МВР и ДАНС по противодействие на незаконната миграция продължават.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук