14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Триметров патладжан и изложба за финала на Културните салони в Поморие

С авангардна изложба завършиха Пролетните културните салони за съвременно изкуство, които се провеждат за шести път и се организират от „Гранд хотел Поморие”. Изложбата провокира с творбите на повече от 25 художници и скулптори- пластика, керамика, дърворезба и картини.

В продължение на почти  седмица Пролетни салони за съвременно изкуство представиха в Бургас и Поморие редица събития, сред които филмови прожекции, изложби, дискусии с архитекти  и представяне на литографии.

Според  Румен Драганов- председател на УС на хотела, с изложбата се  дава старт на летния туристически сезон, а изкуството освен всичко друго е и  стимул туристите да избират  хотелите по Черноморието.

Вдъхновителката на културните салони, Бисерка Хънкова, получи  признание от Община Поморие, Община Бургас и Дружеството на бургаските художници. Причината е, че създава  форум  за обмен на информация между  творци от различни жанрове и поколения.

Изненадата на вечерта дойде с отриването на 3-метрова скулптура- патладжан, символ на дълголетието, наречена „Обект X”. Неин автор е проф. Светозар Бенчев. Порцелановата скулптура, се превърна в хита на вечерта..

Културните салони се провеждат за шести пореден път с партньорството на Община Поморие, Община Бургас  и БТА.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук