14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Три автомобила горяха в Бургас, Несебър и Карнобат

Три автомобила са изгорели за два дни в Бургас, Карнобат и Несебър, съобщават от МВР Бургас. Два от палежите са умишлени, за третият в Несебър се води разследване. Днес  около 01.35 ч. в Районно управление «Полиция» – Карнобат е получено съобщение за горящ лек автомобил «Ауди А 6», с пловдивска регистрация, паркиран на бул. «Москва» № 11 в града. Автомобилът е  ползван от 40 годишен карнобатлия.  Пожарът е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци, като е обгоряла  предната  лява част на капака на двигателното отделение и намиращите се под него  преден ляв калник и предна лява гума. Намерена и иззета е пластмасова стопилка от бутилка. 

снимка: архив МВР Бургас

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление «Полиция» – Карнобат.

Снощи в 20.45 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил «Ауди А 4», с бургаска регистрация, паркиран в ж.к. «Братя Миладинови» до бл. 70, собственост на 25 годишен бургазлия.  Пожарът е потушен от един противопожарен автомобил и петима огнеборци, като е обгоряла  предната част на автомобила,  предното панорамно стъкло, предната броня, десния фар и горната част на двигателя. Намерена и иззета е стъклена бутилка с парче плат, поставен в горната част, с малко количество запалително вещество, както и пластмасова туба от 5 литра със следи от течност с мирис на петролен продукт. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

Също вчера на 13 декември около 03.58 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение за горящ лек автомобил «Рено 19», с бургаска регистрация, паркиран в несебърския комплекс «Черно море» пред сградата на кв. 11, ползван от 37 годишен несебърлия . Пожарът е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. По данни на несебърлията «Реното» е паркирано около 22.00 ч. на 12.12.т.г., като около 03.30 ч. на 13.12.т.г. се събудил от шум и видял пламъците. Констатирано е, че огънят вероятно е започнал от предната дясна страна на автомобила, но в предвид че е на близо 20 години, е възможно да се касае за техничека неизправност. Към момента няма данни за умишлен палеж. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук