12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Три български банди на основната сцена на SPIRIT-a

 Smallman, P.I.F. и Piromania са централните български имена в програмата на основната сцена на SPIRIT of Burgas 2011!
Четвъртото издание на SPIRIT of Burgas 2011 ще бъде открито на основната сцена с  шоуто на една от най-впечатляващите български групи – Smallman. От няколко години те са истинска сензация в рок живота на България с магичната си музика с много алтърнатив, ембиънт и рок енергия, с китари, силен бас и космическа гайда.  Smallman са музикалните вундеркинти на Асеновград, събрали хиляди аплодисменти на много фестивали. pif.jpgНа основната сцена на SPIRIT of Burgas ще се качат Цветан Наджийски (вокал и гайда), Иван Тодоров (китара), Стефан Пенев (бас) и Андон Тръпков (барабани).

Централното българско име на втората фестивална вечер е P.I.F. Те са алтернативна поп-рок група създадена през 1992г. във Варна с три албума и много клубни концерти. На живо импровизират и представят музикален спектакъл, за който допринасят професионалните театрални умения на фронмента и основен музикант в групата Димо Стоянов. Днес освен него в P.I.F. са и  Виктор Стамболов (китара, бек вокали), Павлин Бъчваров (клавир, бекинг вокали), Никола Джоков (барабани, бекинг вокали) и Стойко Милев (бас).

2011-та е ключова в историята на Piromania, защото бележи завръщането им на сцена след 15 години пауза. Една истинска музикална легенда от началото на 90-те се завръша, за да възкреси на сцена и едни от най-високо оценените песни в българския независим рок, събрани в двата им албума Nothing (1994) и Ignored (1997). След като през пролетта на тази година направиха няколко бутикови клубни концерта, Piromania ще изживеят голямото си завръщане с шоу на основната сцена на SPIRIT of Burgas 2011 във финалната вечер на фестивала. На сцената за голямото фестивално завръщане ще се качат Петко Дреников (китари), Димитър Василев-Нуфри (вокал), Деян Драгиев-Даката (барабани) и Ники Сербезов (бас).

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук