13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Три млади спортни надежди ще включат празничното осветление на Никулден

В чест на обявяването на Бургас за „Европейски град на спорта 2015“ кметът Димитър Николов покани трима млади състезатели да включат заедно с него празничното осветление на града. Това ще се случи в 18.00 часа на 6 декември – площад „Тройката“.

Ето кои са трите млади надежди на бургаския спорт:

 

тройкатаАна Димитрова Праматарова – лека атлетика

 

Представител на град Бургас и България в Европейските летни игри на Спешъл Олимпикс тази година в Антверпен, Белгия. Там Ани спечели златен медал на дълъг скок, сребърен медал на 100 м. гладко бягане и сребърен медал на щафета 4 х 100 гладко бягане.

 

Камелия Колева – Ушу

 

Трикратна световна и трикратна европейска шампионка по китайското бойно изкуство Ушу. Притежава 50 медала от републикански първенства.

През 2014 г. Камелия Колева спечели 2 златни медала от Европейското първенство по ушу в Букурещ, 6-та е на Световно първенство и 7-ма на Младежката Олимпиада в китайския град Нанджин.

 

 

Данаил Славчев – плуване

В колекцията си Данаил притежава две балкански титли, 2 пъти е балкански вицешампион и 2 пъти бронзов медалист на Балкански игри. Националните му титли са над 40. Също като Камелия, Данаил достойно представи Бургас и страната на Младежките олимпийски игри в Нанджин тази година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук