18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Три оранжерии с канабис унищожиха бургаски спецполицаи до руенско село

В резултат на полицейските действия, предприети от служителите на Териториално звено «Борба с организираната престъпност» – Бургас са установени и унищожени три оранжерии, разположени в близост до с. Просеник, общ. Руен, стопанисвани от 61 годишния П.К. от същото село.

В две от оранжериите,всяка от които с площ 420 кв.м., са открити засяти в четири реда канабисови растения с височина над 2 м. В третата оранжерия се отглеждало растение – майка, от което са събирани семената и е подготвян разсад.

Във всяка оранжерия е изградена капкова напоителна система, като растенията са номерирани, с цел по-лесно отглеждане. В момента на проверката в една от оранжериите е установена 75 годишна жена, наета от П.К. за почистване и отделяне на узрелите съцветия от канабисовите растения. В хода на претърсването и изземването, на място са открити найлонови чували с вече изсушена тревна маса / съставена изцяло от съцветия / глави/, т.нар. марихуана/, множество дървени скари за сушене, над 250 боеприпаси за дългоцевно бойно оръжие.  Намерена е и глава от прясно убит сръндак и застреляна птица от вида «мишелов», доказаващи съпричастността на П.К. към бракониерска дейност.

При претърсване на домашния адрес на П.К. в с. Просеник са иззети голямо количество суха тревна маса / изцяло от канабисови съцветия, с много високо съдържание на наркотично вещество/, зелена тревна маса в процес на изсушаване инад 200 боприпаси от различен калибър.

Общото количество на изсушената тревна маса е над 30 кг., събрана от двете места, като един грам се продава от уличен дилър за сумата от 30 лв. Иззета трева е съхранява в найлонови торби, разфасована между 1 и 2 кг., като е подготвена за пласиране.

С цел документиране на всички лица, съпричастни към престъпната дейност, в Пловдив е задържан и основния организатор на схемата за отглеждане на канабис –  това е 34 годишния К.К., син на П.К. При претърсването на дома му, разположен в с. Нова махала, общ. Казанлък, са иззети взривни вещества, над 250 боеприпаси за нарезно оръжие, огнепроводен шнур, малко количество тревна маса и сумата от близо 1 000 лв. Иззет е и л.а. «Ауди А 6», с бургаска регистрация, с който е пренасяна тревната маса.

Установено е, че К.К. е наемал работници от нисък социален статус, живеещи в селските райони около с. Просеник и с. Нова махала, които да го подпомагат при култивирането, обработването и беритбата на растенията. Лицата са разпитани, като свидетели.

Предстои изземването на листната маса от растенията, отглеждани в оранжериите край с. Просеник, с цел установяването на точното количество произведена марихуана.

На П.К. и К.К. са повдигнати обвинения за производство и разпространение на наркотични вещества, като са им наложени мерки за неотклонение «задържане под стража за срок от 72 часа». Работата по цялостно документиране на случая продължва от служители на ТЗ»БОП» – Бургас и ОДМВР – Бургас, под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук