14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Три партии обвиниха ГЕРБ в сделки под масата, те отвръщат- това са измислени схеми

Със скандал приключи днешната сесия на общинския съвет в Бургас. Групите на НФСБ, БСП и СЕК / Средна европейска класа/ напуснаха залата, след като не получиха възможност да се изкажат по докладната за продажбата на 11 декара за 4 млн.лв., собственост на БКС.  Според тях докладната не е минала на комисии и това е опит на управляващите от ГЕРБ да продадат терена на поставена фирма. Опозицията обвини ГЕРБ във вземане на решения на тъмно и на сделки под масата. ”Беше ни обяснено, че продажбата на терена е с една единствена цел, парите да влязат за укрепване на предприятието, но всъщност парите отиват по друга сметка, а не в сметката на БКС”, каза Валентин Касабов от НФСБ. Според него се готвела “мащабна измама”, а комисионната от сделката щяла да захрани партийната каса на ГЕРБ.

Георги Киров от БСП каза, че мнозинството в местния парламент от ГЕРБ им е отнело правото да изкажат мнение и да зададат въпроси. Разискванията са били прекратени и не е станало ясно всъщност, какво е реалното състояние на предприятието. Евгени Мосинов от БСП допълни, че продажбата на терена е била подготвена без правен анализ.”Не се работи  такива условия, няма интелектуална свобода и дискусия в общинския съвет, затова напуснахме заседанието”, каза Мосинов.

Георги Манев от СЕК заяви, че е искал да предложи да се промени в докладната формата на решение, така че парите да влязат по сметката на предприятието, а не в “Агенцията по приватизация”. “В този вид решението трябва да бъде върнато от Областния управител”, счита Манев. Той каза още, че тази продажба е подготвена спешно и въобще не фигурирала в план- програмата на Агенцията по приватизация. “Избрахме ново ръководство на БКС и аз очаквах предприятието да е на печалба, а се оказа, че всъщност се готви неговата разпродажба”, каза пред журналисти Бенчо Бенчев. .

 

Димитър Людиев- ръководител на групата на ГЕРБ заяви, че твърденията на БСП, СЕК и НФСБ са несъстоятелни. Теренът ще бъде продаден на явен търг, а парите ще отидат за покриване на задълженията на предприятието. “ Аз съм на мнение, че всички активи, които не се използват трябва да се продават. Преди 5 години БКС беше в много тежко състояние, сега предприятието върви в правилната посока. Разискванията бяха прекратени, защото два дни от НФСБ налагат едни монотонни изказвания, извън темата, а това, че парите щели да отидат в някоя партийна каса са измислени схеми на НФСБ”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук