21.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Три светофара в Бургас модернизирани с възможност за „зелена вълна“

Реновирани и приведени в съответствие с всички европейски изисквания са три ключови светофара в централна градска част – Бургас. С въведените подобрения шофьорите и пешеходците, преминаващи през кръстовището на ул. „Христо Ботев” и ул. „Сливница”, пресечката на ул. „Александровска” с ул. „Сан Стефано” и кръстовището до новата поща, ще се радват на повече удобство и спокойствие на пътя.

 

Светофарните уредби са с подменени контролери, като е осигурена възможност за „зелена вълна”, управлявана чрез GPS връзка. Навсякъде са монтирани броячи, които информират шофьорите за продължителността на подаваните сигнали и така дават възможност за по-добри реакции. Всички светлинни секции са подменени със светодиодни, осигуряващи отлична видимост при всякакви метеорологични условия. Освен удобство за участниците в движението, реновираните светофари са и с по-добра икономичност – те харчат 10 пъти по-малко ток и не изискват подмяна на изгорели крушки. 

 

По предварителни изчисления сумата, отделена за ремонт от Община Бургас – около 100 000 лв., ще бъде възстановена в рамките на 3 до 4 години само от спестените суми за ток и осветителни тела.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук