13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Три часа проверяваха плажа в Бургас

Над 3 часа продължи проверката на 9-членната комисия, в която участваха представители на „Морска  администрация”, на Българския червен кръст, на Регионалната  инспекция по околна среда и води, на Регионалната здравна инспекция, на полицията и на общинска администрация Бургас.

На плажната ивица има разположени 14 спасителни поста с 26 спасители. Стопанисващата фирма „Бургас бийч” е сключила договор с лекар от Военно-медицинска академия за лято 2012, който вече е пристигнал. Освен лекар-реаниматор има и медицинска сестра, които ще работят с изцяло оборудвана линейка.

На плажната ивица има нови душове, 6 подхода за трудно подвижни граждани на плажа, а площта на преместваемите заведения за хранене е под 1%. Вече са разположени 12 преместваеми сартифицирани тоалетни за обществено ползване и други 9 в самите заведения. Концесионерът Атанас Атанасов инвестира в нов водопровод и за първи път ползването на душовете няма да се отрази на налягането на водата в заведенията.

Броят на заведенията за обществено хранене е 9 и е по-малък от одобрените по схема от МРРБ и Община Бургас, които са 11. За сравнение миналата година тези обекти бяха 21.

Концесионерът е решил да не допуска моторни водни атракциони на плаж „Бургас-север”, за да осигури спокойствие на летониците и преди всичко на малките деца.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук