16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Трогателен жест на награждаването за „Бург на годината“

Бургазлията Петър Алексиев отнесе тазгодишното отличие „Бург на годината” на специална церемония днес. Основателят на детски футболен клуб „Звездичка” обаче я връчи на майката на Валя, която загина на пешеходна пътека в Бургас, Мария Димитрова. Тя също бе сред номинираните за отличието като основател на Движение „Безопасни улици от Валя”, което отдавна не брои множеството си инициативи, насочени към пътната безопасност.

От своя страна Алексиев бе един от инициаторите за изграждането на цели осем футболни игрища в осем детски градини за най-малките спортисти на Бургас. Жестът на Петър предизвика бурните аплодисменти на събралите се за церемонията. Мария Димитрова отново отправи апел към шофьорите да бъдат внимателни на пътя, да пазят децата. Тя не скри сълзите в очите си.

Грамоти бяха връчени и на останалите номинирани: Весела Йорданова и екипът на Дирекция „Култура, маркетинг и ПР” в община Бургас, за засилване на ролята на изкуството като двигател в процеса на развитие на града и хората, чрез фестивала „Включи града”; създателят и дълго годишен ръководител на фолклорен ансамбъл „Странджа” професор Стефан Чапкънов; щангистът Иван Марков.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук