16 C
Бургас
петък, април 26, 2024

„Тройката“ става приказка. Коледната украсата ще е поставена до началото на декември

До началото на следващия месец трябва да приключи поставянето на коледната украса в Бургас. Това обяви началникът на общинския отдел по култура Петър Парушев. По думите му, дейностите са започнали още преди месец с профилактика на наличните елементи. „Подменили сме тези, които са амортизирани. Закупени са нови елементи, които ще бъдат поставени по основните булеварди. Украса ще има и в крайните квартали и съставни селища на общината“, каза Парушев.

Днес коледна украса ще се поставя на ул. „Александровска“. „По план трябва да приключим до началото на декември. Съвсем скоро ще започне и монтирането на елхата на пл. „Тройката“. Ще запазим визията й от миналата година, тъй като тогава тя беше изцяло обновена – с нови лампички и играчки“, допълни Петър Парушев.

По традиция коледните светлини ще бъдат включени на празника на Бургас – Никулден. Пространството около коледното дърво отново ще бъде заето от тематичен за сезона базар. „Ще има и нови елементи, като тази година сме заложили на по-приказна визия, която определено ще се хареса на по-малките бургазлии“, каза още началникът на отдел „Култура“ в общината.

Към момента е уточнен началния час на никулденския концерт, уточни Парушев и допълни: „… работим активно по подготовката. Водим разговори с различни изпълнители. Със сигурност можем да кажем, че събитието ще започне в 17.30 часа.“. Името на бургазлията, който ще запали коледните светлини заедно с кмета Димитър Николов, ще стане ясно до дни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук