11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Тръгна делото срещу Панайотов и Найденов, които отвлякоха дете

Окръжен съд – Бургас даде ход на наказателно дело за отвличане и заплашване на непълнолетно момче. Обвиняеми по делото са Станислав Панайотов и Димитър Найденов. Според обвинителният акт на 22.08.2014 година в село Веселие, Панайотов в съучастие като съизвършител с Найденов, отвлякъл непълнолетно момче от същото село.

Съдебна палата БургасНа същата дата при условията на реална съвкупност с горепосоченото деяние, се заканил с убийство му. изричайки думите „сега ще взема пистолета и ще го убием“ и „сега ще изкарам пистолета да го убия“, като това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му.

Повдигнатите обвинения на Димитър Найденов са за това, че на 22.08.2014 година в село Веселие, област Бургаска, в съучастие като съизвършител с Станислав Панайотов, отвлякъл непълнолетния, като насилствено, чрез използване на сила – нанасяне на удари с юмруци и шамари го качил в лек автомобил „Фолсфаген голф“, и го извел извън селото, като деянието е извършено от двамата и отвлеченото лице е ненавършило 18 години. И второ, че при условията на реална съвкупност с горепосоченото деяние, се заканил с убийство му. изричайки думите „сега ще го убия“, като това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му.

Окръжен съд – Бургас допусна делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимите се отказаха от разпита на един свидетел и изслушването на едно вещо лице, което е изготвило съдебно-техническа експертиза. Те дадоха съгласие, събраните в досъдебното производство показания и експертното заключение да бъдат приобщени към делото и ползвани от съда при постановяване на присъдата.

Днес в съдебната зала обвиняемите отказаха да дадат обяснения и заявиха, че ще направят това, след като бъдат разпитани всички остана свидетели и вещи лица.

Пострадалото непълнолетно лице и неговият баща отказаха да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Те бяха разпитани от съдебния състав.

В своите показания бащата заяви, че се познава с двамата подсъдими и поддържа приятелски отношения от близо 30 години с тях, както и синът му е приятел със сина на единия подсъдим, и не бил отвличан и заплашван. Той доброволно се бил качил в колата на обвиняемия, за да му покаже, къде били скрити откраднати преди това от момчето вещи, които са принадлежали на Найденов. На около километър и половина от селото, близо до въпросното място детето се уплашило от тъмното.

След като автомобилът спрял, то  скочило и побягнало към дома си. Той разказал на баща си, че е отвлечен, бит и заплашван. В този момент бащата под афект и употреба на алкохол се обадил на полицията, за да съобщи за отвличането. На следващия ден той разбрал, че първоначално е бил излъган от своя син за станалото. Така той обясни констатираното разминаване с показанията, дадени от него в досъдебното производство и днес.

Пострадалият разказа, че докато си поправял колелото на улицата, са минали двамата подсъдими. Тогава Найденов го попитал, защо му е взел тонколоните и телевизора. Детето отговорило, че ще му покаже къде са и се  качило в колата. Останалите показания дадени от него потвърдиха казаното от баща му.

Съдебният процес продължава с разпит на свидетели на 27.07.2015 год.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук