13.8 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Тръгна новата тролейбусна линия – днес возенето е безплатно

Кметът Димитър Николов пусна официално в експлоатация разширението на тролейбусния транспорт в Бургас. Новата линия Т2 има дължина 22,9 км. – от Автостанцията в „Меден рудник“ до Централна градска част и обратно до „Меден рудник“. „Извинявам се на бургазлии за неудобството, което им причинихме, докато изпълнявахме проекта. Като жест към тях днес новата тролейбусна линия Т2 вози безплатно“, каза кметът Николов.dsc_5955.JPGТой, заместникът му Красимир Стойчев и управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев обясниха новата организация на тролейбусния транспорт в града.

Старата линия Т1 върви по обичайния си маршрут. Т2 се движи по нова контактна мрежа, за да може да минава от кръстовището на ул. „Иван Вазов“ с ул. „Цар Петър“ – през площад „Царица Йоанна“ и улиците „Булаир“, „Демокрация“, „Дунав“, „Стефан Стамболов“, „Сан Стефано“, „Христо Ботев“ и отново по „Цар Петър“ и „Иван Вазов“.

„Решихме да запазим този вид транспорт в Бургас, защото е екологично чист и евтин. По новата линия хората от „Меден рудник“ ще стигат директно до Морската градина и ж.к. „Лазур“, а учениците от комплекса без прекачване ще пътуват до училищата в района на ул. „Демокрация“ и „Стефан Стамболов“. Следващата ни задача е да закупим нови мотриси. Започваме още от следващата година“, каза още кметът.

Маршрутът на Т2 ще изпълнява допълваща роля към бъдещата линия за Бърз автобусен транспорт (BRT), която ще се изгради по Проекта за интегриран градски транспорт.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук