9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Тръгна отново процесът срещу групата на Любен Джубрилов

Делото за рекет и лихварство срещу шефа на свободните боеве Любен Джубрилов и петима негови хора тръгна отново днес в Бургаския апелативен съд с нови искания от страна на прокуратурата и защитата на подсъдимите, съобщава 24 часа.

Тодор Атанасов и Георги Генчев /от ляво на дясно/ влизат в съда. За разлика от Атанасов, който бе оправдан на първа инстанция, Генчев получи 6-годишна присъда.

Джубрилов, който все още е в неизвесност, бе оправдан на първа инстанция като лидер на организирана престъпна група, занимаваща се с рекет и лихварство. Невинни се оказаха и съпроцесниците му Тодор Атанасов и Стоян Тенекеджиев.

Останалати трима – братята Александър и Илиян Стоянови получиха съответно по 7 г. и 2 г. и 6 месеца затвор, а Георги Генчев бе осъден на 6 г.

Окръжната прокуратура обаче внесе протест, жалби за получените наказания депозираха и тримата осъдени. Така процесът започва наново днес в Апелативния съд.
Повторни разпити на свидетели по делото, за които обвинението твърди, че са били рекетирани и заплашвани от подсъдимите, и на вещото лице, изготвило съдебно-счетовондната експертиза, поиска прокуратурата.

Държавното обвинение поиска още да бъдат изготвени справки от НОИ Бургас за осигурителния доход на подсъдимите в периода от 1.1.2006 г до 28.2 2009 г.
Адвокатите и на шестимата подсъдими се противопоставиха на исканията на прокуратурата.

Очаква се в 13,30 ч. съдът да се произнесе отностно събирането на нови доказателства. Ако те или част от тях бъдат приети, делото ще бъде насрочено за нова дата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук