17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Тръгна туристически автобус в Бургас с 12 спирки

„Очакваме огромен интерес към туристическия автобус, затова предвиждаме и възможност да пуснем и втори. Той,обаче ще включва други  туристически обекти като Акве Калиде и бургаските езера.“ Това заяви зам.- кметът Красимир Стойчев след като се включи в първата демонстрационна обиколка на открития туристически автобус, който  от днес пусна Община Бургас.

Подобно на големите европейски градове като Рим, Париж и Лондон гостите тук ще могат да натрупат първите си впечатления от Бургас чрез обиколката.

Маршутът му включва  12 спирки: Автогара „Юг“,Културен център „Морско казино“,  „Пантеона“, Колеж по туризъм, Фестивал „Пясъчните фигури“, Укритие за птици,Приморски парк, „Флора“, Ул. „Ген. Гурко“,  Ул. „Цар Симеон І“,Ул. „Ал. Богориди“,Автогара „Юг“.

Цената на билетите е 2 лева, като се предоставя възможност за закупуване на дневна карта. Тя включва и ползване на всички автобусни линии в града. Цената на дневната карта е 5 лева. Деца до 7 години ще пътуват безплатно. Билетите могат да бъдат закупени автогара „Юг“, автогара „Запад“, „Транспортна къща“ (на ул. „Александровска“ 106, до Стоматологията) и от шофьора на автобус.

Атракциятаще бъде  промотирана и пред туроператорски фирми, като ще разчитаме на случайни и организирани заявки.

„Надяваме се, чрез открития автобус да допълним туристическия имидж на града. Има много места, които са интересни за туристите, а ние сме свикнали с тях, защото са част от нашето ежедневие. Фокусирахме се върху културно-историческо наследство, архитектурата, Морската градина, фестивалите и екологията, защото те са част от града ни.“, обясни  Руска Бяджиева, директор на Дирекция „Евроинтеграция“ на Община Бургас.

Автобусът ще се движи по 4 пъти на ден във фиксирани часове, само по заявка. Такава може се направи на сайтовете на БургасБус и Община Бургас. Началната спирка е на автогара „Юг“.

Община Бургас обмисля възможността да  и не спира атракционна и през зимните месеци.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук