19.3 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Тръшнаха Бен Ладен в леговището му

Глиганът единак е дебнат близо 10 години. Почти невъзможно било да бъде уцелен, тъй като развивал много висока скорост Ловец утрепа глигана Бен Ладен в леговището му в гората край смолянското село Търън. Огромният глиган е над 200 килограма и си спечелил прозвището с неуловимост и арогантност.

Глиганът единак е дебнат в продължение на 8-10 години, но при всеки излет на дружинката се изплъзвал и затова го кръстили на водача на “Ал Кайда”. “Почти невъзможно е, когато тича, да бъде уцелен, развива много висока скорост.

А и е агресивен и може да те нападне, ако не го гътнеш на място от раз. Наоколо има две сюрии диви прасета с общо към 24 малки, основно са негови наследници”, казва шефът на дружинката Явор Говедаров, който е и кмет на Търън. Местните ловци пробвали да го вдигнат от леговището му близо до гробищата срещу село Еленска, но глиганът така и не се помръдвал въпреки всички усилия и дългия лай на кучетата на легалото. 45-годишният Веселин Кошулков решил да стреля и успял да го събори край леглото му.

Освен ловците и цялото село се радва на отстрела на единака, тъй като той и неговите поколения тази година изровили изцяло градините с картофи и царевица. Дружината с гордост обявява, че бивните на глигана са около 24 см и носели златен медал./ 24chasa.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук