17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Туристическа борса „Вашата ваканция“ с акцент върху вътрешния туризъм

За 14-ти път в Бургас ще се проведе Туристическа борса „Вашата ваканция”. Организаторите от Бургаската регионална туристическа асоциация са подготвили много изненади за всички, които на 20 и 21 април 2015 г. ще посетят туристическа борса в Културен център „Морско казино“ гр. Бургас. Те ще могат да се запознаят отблизо с различни познати и непознати дестинации в България, с възможностите за отдих и почивка, които предлагат общините и фирмите, които ще участват в изложението.

IMG_1041„Акцентът тази година ще бъдат възможностите за вътрешен туризъм, туристически продукти и пакети в България. Новите пакети ще бъдат представени в Бургас както на туристическите фирми, така и на гражданите и гостите на града, които търсят почивки в страната“, уточни Соня Енилова- Председател на УС на БРТА .

В рамките на борсата на 21 април 2015 г. участниците ще имат възможност да се включат и в туристически маршрут в Община Средец на тема „Деултум – врата към загадъчната Странджа“. Ще бъдат представени също и възстановки на обичаи, много музика и танци. Туроператорските фирми и гражданите на Бургас ще могат да се запознаят с предстоящите събития в културния календар на Община Бургас през 2015 г., възможностите за туризъм в Природен парк „Странджа“, както и новите туристически обекти в Община Средец.

С всяка изминала година обектите и събитията в Бургас и региона, които привличат туристи, се увеличават. Остров „Света Анастасия” е един от най-атрактивните туристически обекти по цялото черноморско крайбрежие. Фестивалите в Бургас и региона – пясъчния, международните фолклорни фестивали в Бургас и Божура, Фестивала за църковна песен в Поморие и много други са голяма атракция за туристите. Археологическите обекти в района – старинен град Несебър, Созопол, Гробницата край Поморие, Мишкова нива, Аква Калиде Термополис, Деултум, Бегликташ, тракийските светилища, запазената архитектура в старинните градове, природните обекти и паркове, музеите също могат да привлекат много туристи.

Туристическа борса „Вашата ваканция“ се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация, под патронажа на Министерство на туризма, Областен управител на Област Бургас и Община Бургас. Медийни партньори са вестник „Черноморски фар“, вестник „Фактор“ и сайтовете faragency, zonaBurgas.bg, gramofona.com.

Независимо от това, с което сме дарени – природа, история, култура – трябва непрекъснато да работим да развиваме нашите продукти, да ги рекламираме и да отговаряме на търсенето на туристическия пазар, за да може да бъдем успешни!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук