12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Туристическият бранш поиска Иво Маринов да отговаря за туризма в служебния кабинет

Иво Маринов да бъде назначен за зам. министър в Министерството на икономиката, с ресор туризъм. За това настояват в писмо до новия служебен министър Васил Щонов от туристическия бранш. Иво Маринов беше зам. министър и отговаряше за туризъма в кабинета на ГЕРБ, беше и председател на Борда на „Слънчев бряг”АД. Ivo MarinovПисмото е подписано от Стефан Шарлопов- предс. на Българския сюъз по балнелогия и СПА туризъм, от Благой Рагин- председател на БХРА, от Елена Иванова- председател на УС на „Съюза на собствениците „ в Слънчев бряг, от Георги Щерев- предс.- на Съюза на собствениците в Златни пясъци и от още туристически асоциации и обединения.

В писмото се отправят още  и  поздравления към новия служебен министър и се припомня, че туризмът е стратегически отрасъл, който формира 13,5% от брутния вътрешен продукт на страната. От браншовите организации се надяват на диалог и екипна работа с новото правителство, за да бъдат решени проблемите в сектора.

Туристическият бранш настоява и за среща с новия министър, в най-кратък срок, за да бъдат предложени мерки и стъпки за работа в следващите месеци.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук