13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

Туристи се друсат с „райски газ“ в Слънчев бряг

Балони, пълни с упойващ газ, рекламиран като „райски“, се предлагат свободно в Слънчев бряг. Така наречените „весели балони“ се продават по улици и заведения. Оказва се, че използваният в медицината райски газ не е забранен за употреба, съобщава TV7. Малко след 21 ч. търговците на „весели балони“ излизат на улицата.

Продавачите са запасени с капсули, които собственикът на печелившата индустрия е набавил предварително. Субстанцията се съхранява в малки бутилки под налягане. Цената на балоните е между 5 и 7 лв., в зависимост от размера.

След полунощ по алеите на Слънчев бряг е пълно с хора, които се смеят без видима причина или танцуват без музика. Градусът определено е висок.

Много от търговците и туристите в най-големия летен курорт обаче не приемат добре бизнеса с райски газ.

В медицината използват райския газ като инхалаторен анестетик, който се прилага в общата анестезия. Към момента няма информация капсули с райски газ да са изнасяни от медицинските складове.

В полицейското управление на Слънчев бряг също няма сигнали за балони с райски газ. Според полицията балоните са пълни с хелий или с обогатен кислород, който миналата година се рекламирал като помощно средство за бързо изтрезняване. Никой обаче не казва с какво точно е обогатен кислородът, който предизвиква състояние на еуфория и опиянение. Новината, че на туристите се продават балони с райски газ, беше приета с изненада и от медиците.

В медицинската практика райският газ е един от най-безопасните анестетици. Но според лекари не може да се твърди, че употребата му е безвредна.

В Националната агенция по приходите няма регистрирани търговци на балони с обогатени вещества. Инспекторите тепърва ще проверяват къде отиват доходите от стотиците продадени балони и дали печалбата се декларира.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук