16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Турнирът за купа „Свети Никола” стартира в събота

Детският футболен турнир „Пролет 2011″ стартира тази събота (7ми май). Надпреварата за купа „Свети Никола“ ще се проведе на спортен комплекс „Изгрев“ (зад бивш РУМ „Велека“) и е с начален час 9:00 часа. Организаторите от спортен клуб „Свети Никола“ не са избрали случайно датата на състезанието. Футболното съревнование ще се проведе в навечерието  „Св.Никола-Летни“ и Деня на Европа. Това стана ясно днес на специална пресконференция, дадена от управителния съвет на СК“Свети Никола“, начело с председателя Павлин Ковачев. 221.JPG„В турнира ще се включат отборите на осем училища от Бургас и региона. Те ще бъдат разделени в две групи по четири тима. Всеки отбор ще бъде съставен от пет полеви играчи и един вратар. Полувремената ще са по 15 минути, а при равенство в редовното време ще се изпълняват дузпи“, поясни Ковачев. „Съдийстовото на турнира ще бъде поето от професионални футболни съдии с лиценз от БФС“, допълни председателят на СК“Свети Никола“.В паузата между груповата фаза и финалите, мъжките отбори на „Свети Никола“ и „Bssport.bg“ ще изиграят демонстративен мач. Тази среща ще позволи на младите футболисти да отдъхнат преди финалната фаза на надпреварата.

Отборът, класирал се на първо място, ще получи шампионската купа „Свети Никола“. За второ и трето място също ще има купи. Освен това, Община Бургас е предвидила специални отличия за голмайстор и най-добър вратар на турнира. Всички тимове ще получат грамота и топка.

Турнирът за купа „Свети Никола“ се провежда със съдействието на Община Бургас, която предоставя игрищата за футболните срещи. Спортният дух на децата ще бъде поддържан с минерална вода от „ДЕВИН“, със сандвичи от KFC и с десерти от „ПОБЕДА“АД. За физическото здраве на спортистите е осигурено медицинско лице.

Амбициите на организаторите от СК“Свети Никола“ са този турнир да се превърне в традиция, като се предвижда и есенно издание.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук