13.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Турнир на името на Тодор Хънков събра елита на хандбала в Бургас

Първи турнир по хандбал за мъже, носещ името на една от легендите на бургаския спорт- Тодор Хънков се провежда в Бургас. В зала „Младост” се събра елита на този спор, за да почете паметта на един от най-добрите хандбалисти и треньори на България.

Тодор Хънков започва да тренира през 1970 година при Кольо Петров, продължава в Черноморец-Бургас, от 1979 до 1984 г. е в отбора на ВИФ и в националния отбор по хандбал. Връща в Бургас като състезател и играеш треньор, а от 1990 до 1994г. играе в Португалия. След като се прибира в България влиза в отбора на Порт Бургас, с който завоюва три републикански  и шампионски титли и три купи на България.

Росица Бакърджиева- президент на Българската федерация по хандбал поднесе цветя на съпругата на Тодор Хънков, Бисерка Хънкова,  която благодари на всички приятели за организацията на турнира и за подкрепата на Община Бургас.

В турнира участват  отборът на шампионите от Порт Бургас, клуб „Фрегата”- шампион на България за 2014 г., вицешампионите за 2014- Локомотив Варна, Спартак Варна- бронзови медалисти за 2014 и отборът на Добруджа Добрич.

Хандбалният турнир се провежда със съдействието на община Бургас и беше открит от зам. кметът Красимир Стойчев. Награждаването на победителите в турнира ще бъде утре.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук