13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Турнир по подводен риболов се проведе в Несебър

В третия кръг от надпреварата за Купа България в несебърския залив се проведе ІV-я турнир по подводен риболов за купата „ Месембрия”. Стоян Сираков от клуб „Марлин” бе удостоен с приза за най-голяма уловена риба.

Турнирът при съдийството на гл. съдия Димитър Попов събра в Несебър гмуркачи от всички български клубове в страната.Проявата, организирана от клуб по водни спортове „Месемврия”-Несебър, започна с минута мълчание в памет на жертвите от природното бедствие във Варна. подводен риболов, НесебърСлед това в продължение на 5 часа в несебърския залив от точка „Кладенците” до „Боруна” в Равда 51 участници,извозени с 3 лодки, се състезаваха в улова на риба.

След изтичането на обявеното време комисия с председател Димитър Попов-гл.съдия на турнира, изтегли уловената риба в присъствието на участници и гости.

С най-богат улов-6 валидни риби с тегло 2,450 кг и с купата „Месемврия” бе удостоен Марио Баръмов от клуб „Балтек”. На второ място с 3 валидни риби-1,330 кг се класира Георги Калъчев от клуб „Тритон”, а трети, също с 3 валидни риби-1,175 кг,стана Пламен Арабаджиев от „Нафтекс”-Бургас.Четвърти е Стоян Сираков от клуб „Марлин”-2 валидни риби-1,010 кг, пети е Свилен Панев от клуб „Ватос Про”-2 валидни риби-0,940 кг,шести стана Петър Атанасов от клуб „Несебър”-2 валидни риби-0,880 кг.

подводен риболов НесебърПризът за най-голяма уловена риба бе присъден на състезателя от „Марлин” Стоян Сираков, чийто харпун е пробол платерина с тегло 0,600 г.

Призьорите бяха наградени от президента на Българската федерация по подводни спортове Атанас Катрафилов, който бе и делегиран комисар на състезанието ,което е кръг от купата за България и всяка уловена риба носи точки на състезателите.

текст и снимки: Максим МОМЧИЛОВ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук