9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Туроператори към Външно: Махнете посредническите фирми за издаване на украински визи

Туроператори, които работят на Украинския пазар поискаха днес от Външно министерство да прекрати договора си с посредническа швейцарска фирма, която издава визи на украинските туристи.Това стана по време на среща в Областна управа, на която беше обсъдено облекчаването на визовия режим за туристите от Руската федерация, Украйна, Беларус, Молдова и Казахстан. 

на снимката в средата- Божидара Сърчаджиева -началник отдел „Национален визов център“ към Министерството на външните работи

Според туроператорите посолствата и консулствата в съответните държави могат да организират визовите центрове и сами да предоставят услугата с помощта на централните, регионални и местни власти на съответната държава.

 

на снимката: туроператорът Иван Кирязов поиска да се махне посредническата чужда фирма, която оскъпява визите на украинските туристи с 22 евро

Използването на посредническа фирма води на оскъпяване на визата и украинските туристи се насочват към Турция и Гърция. Туроператорът Иван Кирязов заяви, че визите се оскъпяват с 22 евро и стават общо 60 евро.

Божидара Сърчаджиева -началник отдел „Национален визов център“ към Външно министерство отговори, че това е държавна политика и е взаимствана от практиката на 35 други държави.

Заместник министър Иво Маринов беше категоричен, че ще се извърши проверка на работата на швейцарската фирма и ако има нарушения лиценза и ще бъде отнет.

Иво Маринов каза още, че на туристи от Русия, Украйна и Беларус, които вече са почивали в нашата страна ще им бъде издавана едногодишна многократна виза, а на тези туристи, които идват за първи път на нашето море- шестмесечна виза.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук