12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Турски предприемачи търсят партньори по Черноморието

Делегация от 27 предприемачи, членове на Асоциацията на младите предприемачи в Турция бяха на двудневно посещение в Созопол. Визитата им е част от работно посещение в морските общини на Бургаска област, организирано от Бургаската регионална туристическа камара.

Турската делегация успя да разгледа забележителностите на Созопол, да посети някой от най- големите туристически комплекси, а посещението им завърши с опознавателна среща с местния бизнес и представители на туристическия бранш. На срещата присъстваха кмета на Община Созопол Панайот Рейзи, зам.кмета по туризъм Петя Чапевова, директорът на дирекция „Икономически дейности” Калина Павлова.

Срещата бе открита от кмета на Община Созопол Панайот Рейзи, който запозна гостите с историята на Созопол, с природните, културни и исторически забележителности,както и разнообразието на туристическия продукт, който предлага града. „ През последните няколко години развиваме различни форми на туризъм, което да доведе до удължаване на сезона и да привлече нови и различни туристи. Освен летния туризъм със слънцето,морето и плажовете, развиваме фестивален, религиозен, конгресен, ловен и спортен туризъм, заяви кметът Рейзи.

„По отношение на туристите, градът и околните туристически комплекси, се посещават от гости от цял свят.От няколко години се наблюдава и интерес от страна турски туристи, надявам се, че този интерес ще доведе още повече туристи”, заяви кметът.

Ръководителят на турската делегация Зиа Калкаван, който е собственик на верига хотели в някои от най- престижните турски курорти, благодари за гостоприемството и възможността да разгледат отблизо Созопол, но постави въпроса за визите като пречка пред турските туристи. „Това, което видяхме в Созопол и по Южното Черноморие е много хубаво, истинско богатство с невероятни възможности, заяви Калкаван .

„Това, което  вие имате, ние го нямаме, не само като природа, но и като туристически продукт- атракции, възможности за релакс, а и цените са много добри, заяви още турския предприемач и изрази увереност,че облекчаването на визовия режим за турските граждани ще доведе до разширяване на бизнеса  не само в сферата на туризма. Турските гости проявиха интерес към ловния туризъм, легловата база и възможностите за културно сътрудничество.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук