16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Тълпа от цигани- крадци на кабели нападна полицаи в Средец

Специализирани полицейски сили на МВР Бургас се наложи да озаптяват разгневана тълпа от цигани в Средец, съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас. Един полицейски служител е с рана в бедрото, след като е бил ударен с паве, счупено е и стъклото на  полицейски автомобил „Опел Астра“. До инцидента се е стигнало, след като вчера  около 14.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Средец е получиено съобщение за извършвана кражба на ел. кабел. Група цигани, копаели кабели на ЕВН на ул. «Странджа» в града. На място са изпратени два полицейски автомобила с осем служители, които преустановили дейността по изкопаването. 

Мъжете, оборудвани с кирки и лопати се оттеглили на около 30 метра от мястото, като около тях започнали да прииждат и други лица от близката махала.

Събралата се тълпа се противопоставила на полицейските разпорежданията и това наложило искането на допълнителна помощ. Отзовали са се общо пет полицейски автомобила с 18 служители от Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас и звено «Специализирани полицейски сили» към ОДМВР – Бургас.

Тълпата е изтласкана и разпръсната, но мъжете започнали да хвърлят камъни по служителите и автомобилите, в резултат на което един от служебните автомобили «Опел Астра» е със счупено задно стъкло и побитост на предния капак.

Наранен е един полицейски служител, който получил разкъсна рана на бедрото на левия крак, вследствие на удар с паве.

Обстановката е овладяна и към момента се извършва допълнителна дейност по установяване на извършителите на престъпленията.     

По случая е образувано три досъдебни производства за увреждане и кражба на ел. кабели, за увреждане на служебен автомобил на МВР и за нанесена телесна повреда на полицейски служител. Работата по случая продължава

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук